Πρόγραμμα εκδηλώσεων...




Στον τύπο της Καστοριάς δόθηκε επιτέλους κατά το δεύτερο 10ήμερο του Αυγούστου (16 Αυγούστου!)  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει και πάλι φέτος ο Σύλλογος γυναικών Βογατσικού «Η Βογατσιώτισσα» στο Βογατσικό.  Κοιτάζοντας το φετινό πρόγραμμα έχω να παρατηρήσω τα εξής:

—Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε «Δραγούμεια»... Κι όμως ο θεσμός αυτός θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα σωρό εκδηλώσεις  καθ' όλη τη διάρκεια του θέρους με κορύφωση τις εκδηλώσεις για τα «Νιάμερα». Δυστυχώς φαίνεται ουδείς μέχρι στιγμής έχει αντιληφθεί στο Βογατσικό τη σημασία της πρότασης και πρωτοβουλίας του Χρυσ. Τζημάκα... 

—Απουσιάζει (κατά τα «ειoθώτα») παντελώς ο «Σύνδεσμος Βογατσιωτών Θεσσαλονίκης» μη μετέχοντας ούτε στο οργανωτικό μήτε στο χορηγικό πλαίσιο. 

—Όσο για τα ... «κλαπατσίμπαλα»* με τους κλόουν (!!!)  αυτά φαίνεται θα αποτελούν ΙΣΩΣ   κάποιο παλαιό και άγνωστο σε μας, ωστόσο μάλλον «χαρούμενο» βογατσιώτικο δρώμενο, που θα αναβιώσει εκτάκτως λόγω του θερμού φετινού καλοκαιριού! Οι χοροί βεβαίως και τα σουβλάκια καλά κρατούν παρά την «Κρίση».


Και εις άλλα με υγεία λοιπόν! Κι τ' χρόν' καλόκαρδ'!




*κλαπατσίμπαλα = γένος ουδέτερο. Το συναντάμε μόνο στον πληθυντικό.
  Σημαίνει ενοχλητικά μουσικά όργανα ή όργανα που παίζονται με
 τέτοιο τρόπο ώστε δεν παράγουν μουσική αλλά θόρυβο.









Σχόλια

  1. Να σου πω... Την εποχή της ανέχειας, καλά είναι και τα σουβλάκια. Έχουν και μια πολιτιστική εσάνς, βρε αδερφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο αγαπητέ sapiens...
    Oλόκληρη κουλτούρα συνοδεύει την κνίσα της θυσίας και της γιορτής. Αρκεί να διαβάσεις αυτό εδώ:

    Αν μπείτε στο (...) και σας μυρίσει ρίγανη, θα έχετε τύχει στη μέρα που θα έχουν τρίψει τα αποξηραμένα άνθη του αρωματικού φυτού, φερμένα κατευθείαν από την ορεινή Ναυπακτία, για να νοστιμέψουν τα πιάτα. Είναι κι αυτή μια απόδειξη ότι το ταπεινό σουβλάκι εδώ το μεταχειρίζονται ως έδεσμα που θα του άξιζε η θέση σε… βιτρίνα. Και τι βιτρίνα! Ο χώρος είναι σαν μια σύνοψη του σύγχρονου interior design: τσιμεντοκονία στην επιφάνεια της σάλας και γαλλικό laminate στην υπόλοιπη, χαμηλές γυάλινες επιφάνειες να περιβάλλουν το χώρο, μεγάλες γλάστρες με ελίτσες και περγαμόντο (έχει λόγο που βρίσκεται εκεί!) να προσφέρουν διακριτική απομόνωση από το δρόμο, τραπέζια και καρέκλες σε μαυρόλευκο ξύλο. Η φροντίδα για τη διακόσμηση αντανακλά και το μεράκι για το φαγητό, που προετοιμάζεται από νωρίς το πρωί: οι πατατούλες κόβονται στο χέρι, το φιλέτο χοιρινού λαιμού κόβεται σε μικρά κομμάτια για το καλαμάκι ή σε μεγάλα για να σερβιριστεί ως μπριζόλα, τα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά και γαλοπούλα πλάθονται με τα μυρωδικά τους, οι πίτες φτάνουν από ένα παραδοσιακό ζυμωτήριο και μια λιτή, αρωματική σάλτσα ντομάτας παρασκευάζεται για να πάρει τη θέση του τζατζικιού (είναι πρόταση του μαγαζιού!) στα τυλιχτά. Θα τα εκτιμήσετε όλα αυτά με την πρώτη μπουκιά, όπως και άλλα πολλά όταν ανοίξετε τον κατάλογο. Λόγου χάρη τα υλικά-έκπληξη στις σαλάτες (ψητά σπαράγγια στην «Blue Cheese» και σος τζίντζερ-ταχίνι στη «Φαντασία»), το καλαμάκι κοτόπουλο από τρυφερό μπούτι ή την πίτα ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους. Αν αντισταθείτε στο τέλος στα γλυκά της Kayak, είναι σίγουρο ότι θα υποκύψετε όταν σας πουν ότι η γιαγιά του ιδιοκτήτη έχει φτιάξει γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, σταφύλι ή κυδώνι".

    Παραδίδομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Τσίγκα καλημέρα σας! Πως μπορώ να σας στείλω ένα προσωπικό email για να σας πω κάτι που θέλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να τηρούνται οι κανόνες της πολιτικής σχολίων που ισχύουν. Σχόλια με υβριστικό, προσβλητικό ή παρόμοιο περιεχόμενο δεν γίνονται αποδεκτά και επομένως θα διαγράφονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG