Υπάρχουν «αράπηδες» Άγιοι στο Βογατσικό;

 

 

 

Καθώς υπάρχουν λανθασμένες αναφορές Αγίων των ναών και θεωρώ πως έπρεπε να γνωρίζετε πριν εκδοθεί η εφημερίδα του συνδέσμου είναι σοβαρό και προσβλητικό και δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Λυπάμαι γιατί εσείς χωρίς να γνωρίζετε δυστυχώς εκδίδεται την εφημερίδα.

On Fb, by George Galilaios

 

Έσπασαν τα τηλέφωνα δευτεριάτικα από το πρωί. Τι τον Πρόεδρο του Συνδέσμου πήρε εν εξάλλω, τι στον έρμο τον Τυπογράφο της εφημερίδας, τι τη γραμματέα τους πήρε σβάρνα. Τι απείλησε ωρυόμενος με εξώδικα και αγωγές… Ποιος; Αυτός που υπογράφει στο  Fb ως “Galileos”… Ούτε με ξέρει ούτε τον ξέρω κι ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Και καλύτερα να μην το προσπαθήσει κι ο ίδιος…

Λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός σφόδρα εξεμάνη  διότι στον κατάλογο με τα τοπωνύμια του Βογατσικού (ο πρώτος, σχετικά πλήρης, πανελληνίως δημοσιευμένος) υπήρχε γραμμένο λάθος το όνομα ενός νεοανεγερθέντος ναϊδρίου ανάμεσα  σε τριανταπέντε και πλέον από ναούς, ναΐδρια, ξωκκλήσια και εικονοστάσια  του χωριού που συμπεριλήφθηκαν στο δημοσίευμα της εφημερίδας με αριθ. φ. 146 στις σελίδες 12-14, το Βογατσικό… Αναφέρθηκε ως  Άγιος Ιωσήφ ο αράπης ενώ το σωστό είναι Άγιος (ή Όσιος)  Μωϋσής ο Αιθίοψ.

Στο (καυγατζίδικο) μικρό του σχόλιο κάνει λόγο για λανθασμένες αναφορές Αγίων (εννοεί «ονομάτων των Αγίων»). Η περίπτωση είναι ΜΙΑ …Άρα: ΕΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.

Λέει: είναι σοβαρό και προσβλητικό και δεν είναι τυπογραφικό λάθος (ας μην είναι και τόσο σίγουρος). Και βέβαια απευθύνεται (με πόση αγένεια και έπαρση…) στη Σύνταξη, μάλλον, της εφημερίδας: εσείς χωρίς να γνωρίζετε εκδίδεται την εφημερίδα (ναι με άλφα γιώτα!).

Πρώτον, ομολογώ: Δεν ήταν τυπογραφικό λάθος. Ήταν λάθος πληροφόρηση. Αλλά γι’ αυτό υπάρχουν οι καλοήθεις και καλόγνωμοι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ: Διαβάζουν, εντοπίζουν λάθη, τα επισημαίνουν πολιτισμένα χωρίς να χαλούν τον κόσμο με έξαλλες συμπεριφορές.  Στο blog μου Εν Βογατσικώ αυτό έχει διορθωθεί ΕΔΩ. Στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας θα υπάρχει επανόρθωση/αναφορά.

Θυμίζω, στον εν βρασμώ διατελούντα και ασφαλώς κακοπροαίρετο άνθρωπο, ότι υπάρχουν άγιοι «αράπηδες» όπως πχ ο Άγιος Γεώργιος ο Αράπης της  της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής ΕΔΩ  αλλά και μελαψοί άγιοι ή όσιοι όπως οι Τεσσαράκοντα μάρτυρες στη μνήμη των οποίων συνεορτάζεται ο συνονόματός μου από τη Καρχηδόνα. Τώρα που μαθαίνουμε πως υπάρχει και στο Βογατσικό ο Άγιος Μωϋσής ο Αιθίοψ καλοδεχούμενος κι αυτός.

Εύχομαι στον G.G.  να χαρεί πολλά χρόνια το άναμμα το καντηλιού του στη Μπάνια. Κι εμάς να μας αφήσει ήσυχους να πορευτούμε υπηρετώντας ότι αγαπάμε. Με τα λάθη μας τα ανθρώπινα αλλά και τη συνεχή μέριμνα για ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ προσφορά.

Από τον Σύνδεσμο Βογατσιωτών ας ζητήσει να μου περικόψουν κάτι από το μισθό μου για το παράπτωμά μου αυτό και για άλλα ακόμα όσα νομίζει. Αλλά να το πει με σωστή ορθογραφία. Τον παρακαλώ…

 

 

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG