Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Bravo Αναστασία!

           


           "Όταν ακούς να τραγουδούν πλησίασε μ' εμπιστοσύνη"

                                                                     Johann Wolfgang Goethe


 Κώστας Λούστας, Elgar,  Λάδι σε κόντρα πλακέ (43X66)

  Η Αναστασία  Βαϊνά, κόρη των αγαπημένων φίλων Αργύρη και Σοφίας, γεννημένη το 1997, συμπεριλήφθηκε πρόσφατα σαν βιολονίστα στην Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Νέων (European Union Youth Orchestra). 
    Το λαμπρό αυτό παιδί που λατρεύει τη μουσική και είναι κυριολεκτικά παθιασμένο με τις σπουδές του στο βιολί, έχει σημειώσει σημαντική  πρόοδο πολύ γρήγορα. Παρακολουθούμε με αγάπη, συγκίνηση και έκπληξη τα γοργά βήματά της. 




   Στο βίντεο  την βλέπουμε φέτος στα πλαίσια του εορτασμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης ("Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς: 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού" / Thessaloniki-Auschwitz: 70 years since the first deportation) να παρουσιάζει  μπροστά στον διάσημο βιολιστή Ivry Gitlis, το έργο του Henryk Wieniawski "Polonaise Brillante No.2 in A Major OP.21



   Ο 92χρονος σήμερα Ivry Gitlis, θα δείτε πως σηκώνεται προς το τέλος του κομματιού και μοιάζει να ..."περιεργάζεται" από κοντά την τεχνική της Αναστασίας. "Με άφησες άφωνο" και "παίζεις σαν κι εμένα" της λέει στη σύντομη συνομιλία που ακολουθεί. 

   Τι να ευχηθούμε; Αναστασία πάντα τέτοια! Κι ακόμα ψηλότερα!





                                                                ΝΩΝΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου