tag:blogger.com,1999:blog-1901015833199348922.post1791651187787904430..comments2024-03-18T02:17:24.288-07:00Comments on Ἐν Βογατσικῷ: Eγένετο φως !Unknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1901015833199348922.post-60493241112223478092013-08-19T03:57:38.067-07:002013-08-19T03:57:38.067-07:00etsigas@the.forthnet.gretsigas@the.forthnet.grΝώντας Τσίγκαςhttps://www.blogger.com/profile/08782052038037145679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1901015833199348922.post-47865962695304516132013-08-19T01:31:55.183-07:002013-08-19T01:31:55.183-07:00Κύριε Τσίγκα καλημέρα σας! Πως μπορώ να σας στείλω...Κύριε Τσίγκα καλημέρα σας! Πως μπορώ να σας στείλω ένα προσωπικό email για να σας πω κάτι που θέλω;DimitrisElezniotishttps://www.blogger.com/profile/11485472089200010582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1901015833199348922.post-28901977132009286232013-08-17T05:27:35.603-07:002013-08-17T05:27:35.603-07:00Έχεις δίκιο αγαπητέ sapiens...
Oλόκληρη κουλτούρα ...Έχεις δίκιο αγαπητέ sapiens...<br />Oλόκληρη κουλτούρα συνοδεύει την κνίσα της θυσίας και της γιορτής. Αρκεί να διαβάσεις αυτό εδώ:<br /><br />Αν μπείτε στο (...) και σας μυρίσει ρίγανη, θα έχετε τύχει στη μέρα που θα έχουν τρίψει τα αποξηραμένα άνθη του αρωματικού φυτού, φερμένα κατευθείαν από την ορεινή Ναυπακτία, για να νοστιμέψουν τα πιάτα. Είναι κι αυτή μια απόδειξη ότι το ταπεινό σουβλάκι εδώ το μεταχειρίζονται ως έδεσμα που θα του άξιζε η θέση σε… βιτρίνα. Και τι βιτρίνα! Ο χώρος είναι σαν μια σύνοψη του σύγχρονου interior design: τσιμεντοκονία στην επιφάνεια της σάλας και γαλλικό laminate στην υπόλοιπη, χαμηλές γυάλινες επιφάνειες να περιβάλλουν το χώρο, μεγάλες γλάστρες με ελίτσες και περγαμόντο (έχει λόγο που βρίσκεται εκεί!) να προσφέρουν διακριτική απομόνωση από το δρόμο, τραπέζια και καρέκλες σε μαυρόλευκο ξύλο. Η φροντίδα για τη διακόσμηση αντανακλά και το μεράκι για το φαγητό, που προετοιμάζεται από νωρίς το πρωί: οι πατατούλες κόβονται στο χέρι, το φιλέτο χοιρινού λαιμού κόβεται σε μικρά κομμάτια για το καλαμάκι ή σε μεγάλα για να σερβιριστεί ως μπριζόλα, τα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά και γαλοπούλα πλάθονται με τα μυρωδικά τους, οι πίτες φτάνουν από ένα παραδοσιακό ζυμωτήριο και μια λιτή, αρωματική σάλτσα ντομάτας παρασκευάζεται για να πάρει τη θέση του τζατζικιού (είναι πρόταση του μαγαζιού!) στα τυλιχτά. Θα τα εκτιμήσετε όλα αυτά με την πρώτη μπουκιά, όπως και άλλα πολλά όταν ανοίξετε τον κατάλογο. Λόγου χάρη τα υλικά-έκπληξη στις σαλάτες (ψητά σπαράγγια στην «Blue Cheese» και σος τζίντζερ-ταχίνι στη «Φαντασία»), το καλαμάκι κοτόπουλο από τρυφερό μπούτι ή την πίτα ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους. Αν αντισταθείτε στο τέλος στα γλυκά της Kayak, είναι σίγουρο ότι θα υποκύψετε όταν σας πουν ότι η γιαγιά του ιδιοκτήτη έχει φτιάξει γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, σταφύλι ή κυδώνι".<br /><br />Παραδίδομαι!Νώντας Τσίγκαςhttps://www.blogger.com/profile/08782052038037145679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1901015833199348922.post-12810037902819597312013-08-17T05:03:24.144-07:002013-08-17T05:03:24.144-07:00Να σου πω... Την εποχή της ανέχειας, καλά είναι κα...Να σου πω... Την εποχή της ανέχειας, καλά είναι και τα σουβλάκια. Έχουν και μια πολιτιστική εσάνς, βρε αδερφέ... sapienshttps://www.blogger.com/profile/17999987772282275420noreply@blogger.com